Dik Dilemma… Verhuizen…of toch verbouwen?

Een jaar geleden schreef ik er al eens over. (Lees het artikel nog eens hier) Verhuizen, iets wat ik mega scary vond (en nog steeds wel een beetje vind). Want ons huidige paleisje is… Kind of IT. Alleen… ook Kind of… Small…..

Met een peuter en een groeiend collectie aan alles wat gespaard kan worden aan speelgoed. Plus alles wat niet gespaard kan worden maar gewoon belachelijk groot is en maar 90 m2 aan woonruimte wordt het een beetje krapjes in huis. We hebben grondig ruimte tekort.

Verhuizen

Momenteel is onze halve vriendenkring aan het verhuizen. De rente’s zijn extreem laag, en de huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Ideale moment om te verkopen en weer te kopen. Als je al de kans krijgt iets te kopen.  Dat is dus ook een dingetje waar we mee zitten… Ons eigen huis verkopen is 1, maar wat nou als het zo snel weg is en we zelf nog niets nieuws hebben kunnen vinden? De huizen in onze prijscategorie lijken wel gratis. 1 dag op Funda? Het is echt niets, als ze überhaupt al op Funda komen! Dik dilemma nummer 1 dus…. want stel dat je je huis verkoopt… niets vind. Waar ga je dan heen?? Of neem je dan genoegen met minder? Nee toch?

Verbouwen

Verbouwen dan maar? Ook een goede optie. Nu is ons huis in 2012 al van top tot teen verbouwd. Nieuwe ramen, verwarming, badkamer, keuken. You name it… wij hebben t verbouwd. Als je in huis Gamma roept dan stort de boel in elkaar bij wijze van spreke ;). Beneden uitbouwen is geen optie. We hebben onlangs een een serrebouwer laten komen en hem laten kijken naar de opties. Hij meldde ons ” zonde van het geld, het word een lappendeken en het is het kosten technisch niet waard”. Boven is dus de enige optie die we hebben om uit te bouwen. We hebben nu maar twee slaapkamers. 1 Mega slaapkamer en 1 kleintje. En kleintje… is echt klein. Een 1 persoonsbed, een kast en een mand met speelgoed en de kamer is VOL. Daar zit dus ook het ruimtegebrek. Wat we wel hebben? Een mega vliering. Hier zouden we eventueel een ruimte van kunnen laten maken waar wij kunnen slapen. Een VELUX dakraam erin, een stevige vlizotrap en klaar is de slaapkamer. Wel wat gevaarlijk voor na stapavondjes en geen strak plan om in 1 keer op te staan zonder je hoofd te stoten. Of dat dus de oplossing is weet ik niet…. Wat ook nog kan? Een dakkapel in onze slaapkamer. We hebben nu al een dakkapel. Echter is dat maar een kleintje… Daar kan zeker nog 2,5 meter gesnoept worden. 2,5 meter die nu schuin is en na die verbouwing recht en bruikbaar. Een wandje, een deur en elektriciteit en we hebben er een extra kamer bij.

Dilemmmaaaa dilemma dus… Ik weet het gewoon echt niet meer!! K blijf ondertussen gewoon op Funda kijken en hopelijk zit daar dan wel ooit ons droomhuis bij in onze prijsklasse… En anders. Roeien met de riemen en toch eens serieus kijken naar deze verbouwingsplannen!

Liefs, Kelly

2 Comments

 1. Hanneke Bergen 27 maart 2017 / 13:58

  Hi Kelly,

  Laat ik allereerst eens zeggen dat ik het altijd erg leuk vind om je blogs te lezen. Ik moest inwendig wel even lachen, zooooo herkenbaar dit. het heeft bij ons ook enige tijd geduurd voordat we eindelijk eens een beslissing konden maken van ‘wat willen we nou precies?’ De funda-app ging bij mij wel iedere dag minstens 10 keer open.. hahah..
  Wij hebben inmiddels ons droomhuis gevonden, hoop jullie ook snel!

  Lieve groetjes, Hanneke

 2. Petra 15 augustus 2017 / 09:00

  Als verhuizen in je hoofd blijft zitten, is het dan niet een idee om gewoon te zoeken tot je ergens iets gevonden hebt en wanneer je daar over in onderhandeling gaat dat je het eigen huis in de verkoop zet?

  Ook is het natuurlijk een mogelijkheid om af te spreken dat de verkoop pas na 3 maanden van kracht gaat, dan heb je ruimte om te zoeken of om in het nieuwe huis eventueel te klussen als dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge