Diet Dagboek op Dinsdag #1

De aanleiding

Een tijd geleden hadden we echt YOLO maanden. Op dinsdag en donderdag heb ik lange dagen, we halen Lois dan meestal rond half 6 kwart voor 6 uit het kinderdagverblijf en zijn dan rond kwart over 6 thuis. Dan moet ik nog koken. Geen goed idee met 2 mensen (man en kind) die dan intens chagrijnig van de honger zijn om dan nog uitgebreid een potje te gaan koken. Wat gebeurde er? We aten 1 keer in de week bij de shoarmaboer, dezelfde week nog eens bij de visboer en in het weekend aten we lekkere dingen bij onze ouders en zondag sloten we af met pizza’s. Je begrijpt het… de kilo’s vlogen eraan, maar het was zooooo lekker.

Support

Op een donderdag had Luan avonddienst, ik moest Lois alleen ophalen en daarna dus gaan koken. Visboer it is. Mijn lieve vriendinnetje Laura is gek op Lois, en op vis. Dus ik vroeg haar mee. Samen bestelde we een belachelijk grote schotel met gebakken vis. Kabeljauw, inktvis, garnalen, en mosselen. Een portie voor 4 man. Maar wij aten het samen op met miss Lois. We keken naar die schaal, naar elkaar en lachte ons suf. Zaten we dan allebei met way too much kilo’s aan ons lijf, en way too much grammen (of wellicht ook wel een kilo…) aan vis. We klonken met onze cola zero’s (dat dan weer wel ;)…) en beloofde beterschap. Maandag gingen we beginnen en we zouden elkaar steunen, dan moest het goed komen!

Bergafwaarts

Maar nu moet ik zeggen. Lau is mijn support in vrijwel alles, mijn luisterend oor en een van mijn liefste vriendinnen. Alleen…. als dieetvriendinnen… zijn wij niet zo best voor elkaar. ” Heb jij die tompoucen gezien vanochtend?” “Ja…. Heb jij ze genomen?” “UHhhh…*schaamrood op de kaken* yup.. maar het was ZO lekker”. “HAHA HIGH FIVE, IK OOK!” En daar gingen we weer… het begon met een gebakje, en eindigde weer met geen ene reet aan gewichtsverlies. Ja een dikke reet, dat wel ;).

De mentale knop om

Mijn vakantie was al lang geboekt. In Juni ga ik met mn gezinnetje naar Zakynthos en in augustus nog met mijn familie naar Italie. Heerlijk! Maar ik voelde het natuurlijk wel komen, wat zal ik me ellendig voelen met mijn sinaasappel huidje. Dan heb ik het niet over lekker fruit, maar gewoon die kraters cellulitus in mijn benen. Gepakt in een corrigerend badpak dat als een rollade om mijn lijf zit. Nee ik geloof niet dat ik daar gelukkig van zal worden. En zo stond ik op een vrijdagmiddag bij de Lidl in de belachelijk lange rij en zag daar Sonja. Son de verlosser haha… Nouja zo voelde het wel even. Want dat was voor mij het moment dat de mentale knop om ging. Ik heb dit 10 jaar geleden ook eens gedaan, en ben toen 12 kilo afgevallen. Het moet me weer lukken.

Daar gaan we weer

En zo begon ik vol goede moed aan mijn boodschappenlijstje voor Sonja. Want dat was wat ik me nog herinnerde dat we karren vol boodschappen moesten halen om aan haar lijst met eisen te voldoen. Maar ff serieus, dit valt mee! De helft van deze boodschappen heb ik al in huis, en het is wellicht wat minder dan ik  normaal eet maar eigenlijk ziet het er wel heel goed uit! Lets do this! ’s avonds zei ik tegen Lu, zo we gaan Sonja Bakkeren, jij doet ook mee. Of je het nu leuk vind of niet. En zo geschiedde… daar gingen we weer!

Dieet dagboek

Op Instagram hou ik zo ongeveer een beetje bij wat ik eet. SOmmige vinden dat heel leuk, en andere helemaal niet ;). I dont give a rats ass, dus ik blijf het doen want het motiveerd mij en ik haal er plezier uit! Sommige van mijn vaste lezers ook dus, en de lieve MArgot is er daar 1 van. Zij kwam met het briljante idee om een vast artikel te maken over de struggle die we meemaken. Het gevecht tegen de kilo’s die voor zovelen zo herkenbaar is. Nou baby…  goed idee lets do this! Vanaf nu kun je dus iedere dinsdag lezen hoe het is gegaan en wat ik zo ongeveer heb gegeten en ben afgevallen. Voor mij ook een goede motivatie. Dus …..i’m gonna kick some fat ass!

Liefs, Kelly

2 Comments

 1. margot weijs 11 april 2017 / 08:46

  yeeeeeeey topper dat je bent, you can do this!!!
  Ik kan nu alweer uitzien naar volgende week dinsdag hahaha en eh… misschien moet ik die verdomde Sonja ook maar weer eens raadplegen al is dit ergens tegen mijn principe hahaha.
  Zet hem op wijffie dit gaat je zwaar lukken en met of zonder je “dikke reet”..je blijft een lekker wijf

  X Gowie

 2. Carmen 11 april 2017 / 09:43

  Wat ben je n toppertje en n geweldige schrijfster…sukses, gaat goed komen met jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge