Leuke spelletjes met Duplo

Duplo is echt een van mijn favorieten onder het speelgoed dat we hier in huis hebben. Inmiddels hebben we 4 grote opbergboxen vol, maar helaas wordt het steeds minder gepakt. De dieren en poppetjes blijven leuk maar de blokjes… ja die zijn nog niet heel boeiend. Kan me echt niet voorstellen, want je kunt er alles mee. Dus hopelijk komt dat nog ;). Nu vond ik het toch wel zonde van alle Duplo (en al die euro’s die daar liggen te verstoffen), dus zocht ik manieren om de Duplo blokjes te gebruiken.

1. Torentjes maken

Maak zelf een torentje van een stuk of 10 verschillende blokjes, gebruik daarin zoveel mogelijk verschillende blokjes, maar je kunt bijv. ook een dubbel blokje kiezen. Zet het blokje neer, en laat je kindje exact het zelfde torentje namaken.

2. Sorteren

Sorteren is iets wat peuters leuk vinden, en moeders die een tikje neurotisch zijn (guilty) ook. Zet verschillende bakjes neer, en sorteer samen de verschillende kleurtjes blokjes. Maak het een graadje moeilijk door ook samen te tellen!

3. Figuren namaken

Maak (makkelijke) figuren op een blad met duploblokken, trek deze om met een dikke stift en laat je kindje de blokken passendneerleggen in het figuur.

Je kunt ook zelf een figuurtje maken, bijv. een diertje welke je kindje na moet maken.

4. Knikkerbaan

Voor dit spelletje heb je wel de grondplaten van Duplo nodig. Bouw samen met je kindje de ” buitenmuren” met twee gaten, en bouw hierin een doolhof waar precies een knikker in past. Let op dat je het niet te zwaar maakt, dus geen hoge muren, je moet de baan namelijk nog optillen om je knikker door het doolhof te krijgen.

5. Ring gooien

Bouw op de grondplaat een paar torentjes met genoeg ruimte voor de ringen er tussen, en begin met gooien ;).

Wordt er bij jullie thuis ook veel met Duplo gespeeld? En wat doen jullie er dan mee?

Liefs, Kelly

2 Comments

  1. Saskia 29 september 2016 / 19:40

    Bij ons zijn het vlagen det ermee gespeeld word. Dan is het de Toet Toet Auto’s, dan weer de trein van Duplo. Op het moment is playmobil ook helemaal hot! Maar de Duplo valt zeker nog in de smaak. De baan die er dan gemaakt wordt is ook steeds groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge