Wat te doen met al die mooie foto’s?

Foto’s, dat blijf toch altijd een dingetje bij mij. Plechtig zweer ik mezelf iedere keer weer dat ik foto’s af laat drukken, fotoalbums maak of er echt iets mee doe. Ondertussen hangen hier nog meerdere fotolijsten met van die “fake-portretten”, zijn er nog 2 vakanties die niet in een album (zoals die van Ibiza…) staan en heb ik tig foto’s van Loïs zonder bestemming.

Er zijn van mij als kind niet zo heel veel mooie foto’s, we hadden geen goede fotograaf in de familie, geen goede camera’s en de kwaliteit van de afdrukken laat ook te wensen over. Overigens denk ik altijd dat er van een tweede kind sowieso minder foto’s zijn dan van een eerste, maar dat terzijde ;). Anyway, de hoop bij ons thuis was dus gevestigd op de schoolfotograaf. Haar in de krul, mooie kleding aan. Maar laten we eerlijk zijn, kinderen met 2 grote voortanden, zonder tanden of met zelfgekamd haar na gym zijn niet op hun mooist. Nee…. die schoolfoto’s dat waren ook geen beauty’s.

Ik heb dus een dingetje ontwikkeld met foto’s. Eerst een poging tot zelf fotograferen, maar….ieder zn talent. En ik had het niet. Helaas. Maar van mijn kind, daar moeten mooie foto’s van komen. Van wie dan ook. Het talent had ik dus niet, maar mijn broer wel. En die ontwikkelde hij zo ongeveer een jaar voor mijn zwangerschap. Lucky bastard as i am… een fotograaf voor het (Loïs haar) leven. Inmiddels heb ik van buik tot peuter de prachtigste foto’s van mijn kleine meid. De laatste fotoshoot was er één met haar grote neef en nicht met een indianentooi. Geen volledig tenue, maar twee zwarte krijgersstrepen, een big ass verenttooi en een geweldige gezichtsuitdrukking maakte het weer een paar prachtige portretten voor het leven.

LoisindiaankleinLucindiaanklein

Jill Indiaan

Nu begrijp je na het zien van deze foto’s natuurlijk wel dat deze plaatjes def. een plek in mijn huis verdienen. Maar ik twijfel enorm. Wat is nou de mooiste manier? Bij PosterXXL zag ik wel een paar onwijs toffe voorbeelden! Wat dacht je bijv. van een fotobehang voor de slaapkamer? Een Pvc zeil met ringen om aan de schutting te hangen in onze Ibiza stijl tuin. Op aluminium, een poster, gewoon ingelijst of toch gewoon het good old fashioned fotoboek zoals deze, waar de rest van onze foto’s ook in kunnen pronken? Keuzes…Keuzes… En ondertussen staan de foto’s gewoon nog steeds op mijn computer…..

 

P.s. Wat doe jij met de mooiste foto’s van je kinderen?

Liefs, Kelly

2 Comments

  1. Chantal 14 september 2016 / 08:35

    Ik denk dat je een van de problemen van iedere moeder heb aangesneden. Ik hoor dit zo vaak om me heen. Ikzelf heb dit ook. Heel veel foto’s van mijn kleine jongen, maar nog geen foto oek of fdruk op canvas. Ik heb zelfs zijn 1e jaarsboek nog niet klaar, ben bij 3 maanden blijven steken en Sven wordt binnenkort 4 jaar. Wel schrijf ik elke week/twee weken een verhaaltje van zijn belevenissen en bewaar ik belangrijke dingen die daar bij horen om in te plakken. Ik heb mij voorgenomen om dit najaar toch echt te gaan starten met het afmaken van zijn 1e jaarsboek. Wie weet krijg ik de smaak te pakken om de rest ook te maken.

  2. Anita 16 september 2016 / 22:12

    Deze indianen foto’s zijn ook super . Echt Geweldig. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge