De poppetjes aan het dansen.

 

 

 

 

 

 

 

Diep van binnen ben ik echt een klein kind. Het allerliefste kijk ik de hele dag naar tekenfilms in mijn pyjama op de bank met een zak Smarties. Disneyfilms make my heart skip a beat. Ook korte tekenfilmpjes als Beugelbekkie, Phineas and Ferb, Recess etc. kunnen mij zeker bekoren.

In mijn random facts vermeldde ik al dat ik Woezel en Pip stiekem onwijs leuk vind, en ik kijk met veel plezier mee met mijn kleine meid als dit aanstaat. Ik ben gek op speelgoedzaken, gewoon om even binnen te lopen en te kijken wat er allemaal voor cools bij is gekomen.

Jaren geleden kwam Fisher Price met Little People. Über schattige gekrompen mensjes van hard plastic. Boeren, Prinsessen, Piloten, Brandweertjes en ook de kerststal en de ark van noach mochten niet ontbreken in de Little People family.

Toen ik jaren geleden eens bij de Intertoys op de toonbank de Little People Sint en Piet zag staan schreeuwde mijn innerlijke kind HEBBEEEEEEEUHHHH! Ik smolt bij het aanzien van zo een ini mini mensje met een baardje. Een zwart pietje met een zak vol cadeautjes en natuurlijk mocht ook schimmel niet ontbreken. Maar wat moest ik, meisje van 24 nou met een Little People Sint & Piet?

1004004012739839_1

Mijn nichtje had het Little People Sint en Pietje al in haar bezit, en ik was niet van plan deze in mijn woonkamer neer te zetten. Er zat maar 1 ding op. Wachten tot ik onze Oer-Hollandse Mini Sint, Piet en Schimmel in mijn eigen kindje zijn/haar schoentje kon stoppen. Dit jaar is het dan EIN-DE-LIJK zo ver. November vaart Sint weer ons land in met zijn boot, en ga ik voor de allereerste keer Sinterklaas vieren met mijn dochtertje. Ik verheugde me enorm om Little People Sint & Piet te kopen en haar ermee te zien spelen nadat we de avond ervoor hadden gezongen “Zwarte piet ging uit fietsen” en “Zie ginds komt de stoomboot”. Want hoe half Surinaams-Javaans mijn dochter ook is, zo Hollands kneuterig ben ik dan ook wel weer.

Maar nu. Besloot Fisher Price naar aanleiding van 1 zeikerige tweet hun gehele assortiment Little People Sinterklaas en Piet uit de schappen te halen. Want die tweet beweerde dat ze racistisch waren. En dat moeten we nou net niet hebben he? We hebben de Little People poppetjes aan het dansen. Want ik wil een setje MET Sint, schimmel en MET Piet. Moet ik mijn kind anders vertellen dat die ouwe pikkebaas met z’n meter baard en kromme rug zelf die cadeautjes rond zeult en door de schoorsteen klimt? Dat gelooft geen hond. Zelfs geen kind van een jaar.

Maar even zonder dollen. Ik vind het kolder. Fisher Price speelt ons op zijn oud oer-Hollands spreekwoordelijk gezegd… De ZWARTE PIET toe*. Nouja, eigenlijk spelen ze ons niets toe. Ze nemen ons weer iets af. Zwarte Piet en een Hollandse traditie. Van zichzelf nemen ze ook iets af. Genaamd ruggengraat. Chapeau Fisher Price.

Weinig Liefs,

Een boze mama

*toelichting op “de zwarte piet toespelen” = iemand benadelen.

 

Liefs, Kelly

6 Comments

 1. Shirley 10 september 2014 / 15:54

  Ik ben het helemaal met je eens Kel, het is te belachelijk voor woorden! Waarom moeten ze zo’n leuk kinderfeest verpesten!

 2. sarina 10 september 2014 / 17:07

  Wouw!!! Kreeg er gewoon kippenvel van hoe je het schreef maar je heb helemaal gelijk!!! Blijf van onze zwarte piet en sint af!!! Ik weet niet beter als dat hij zwart is door de roet van onze schoorstenen!!!

 3. Anita 10 september 2014 / 19:02

  Geweldig geschreven ,laten we hopen dat fisher price deze blog ook leest en denkt aan al die kleine kindjes die nog nooit met deze leuke poppetjes hebben kunnen spelen,om ze toch maar terug te nemen in hun assortiment.Zwak hoor van zo een speelgoed magnaat.

 4. Gabriela 11 september 2014 / 12:52

  Helemaal mee eens kell!!

 5. melissa 12 september 2014 / 19:40

  Whaha wat schrijf je heerlijk! Ik vind dat je dit stuk naar fisher price moet sturen. Opzeker sturen ze jou dan gratis die little sint en piet op. Maar daarnaast heb je helemaal gelijk over sinterklaas. Ze moeten zo.n geweldig kinderfestijn niet afschaffen of veranderen.. die mensen hebben zelf toch ook ervaren hoe geweldig feest dat is.. of hebben die zeikerds nooit een mooie sinterklaas gehad en gunnen ze het daarom andere ook niet?

 6. Kimberley 15 september 2014 / 17:33

  Helemaal eens! Vorig jaar niet gekocht, nu zoveel spijt van. Hier hebben ze alles van Fisher-Price Little People. Behalve Piet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge