Dagje toeren met een Volkswagen busje

Je hebt van die dingen, die op je lijstje staan. Zo’n lijstje van “moet ik ooit gedaan hebben”. Ik ben een auto-vrouw, als enig meisje opgegroeid in een mannenwereld van auto’s en voetbal zat dat er wel dik in. Een vader met een grote voorliefde voor old-timers en bam, je hebt er zo een paar ‘must-drives” bij. Van very regular tot heel duur, van auto’s word ik blij. Maar weet je van welke helemaal? Zo’n schattig gekleurd oldtimer Volkswagenbusje! Wat zijn die leukkkk… dus toen ik het aanbod kreeg om een dagje te toeren met een Volkswagenbusje zei ik natuurlijk geen nee! Huppaaa die kan van het lijstje!

It was Mint to be.

4 kleuren waren er beschikbaar,Blue ocean, Minty, Sandy en Mister Blue. Allemaal even leuk om te zien, maar mijn keus was snel gemaakt. Minty had mijn hart gestolen. Mintgroen met wit, bontkleedjes en plek voor 8 personen. Rekensommetje leerde me dat het bijna moederdag was, met ouders die vroeger op pad gingen met zon oude Volkswagen camper, die onlangs de mintgroene kwast over de muur had gehaald en een broer met perfecte fotoskills had ik al een geniaal idee. We gingen op pad met alle Hohagetje’s om toffe foto’s te schieten voor moederdag.

VW Bus Kelly

Lekker gepland

We moesten Minty om 9 uur ophalen in Houten. Oké, voor iedereen met kinderen hoef ik dit niet te vertellen. 3 kids ready and good to go krijgen om 8 uur op zondag? Niet (te) doen. Gelukkig kon ik Thessa van de Volkswagenbus bereiken die supersnel handelende en een uurtje later voor ons regelde. Dat scheelt toch altijd weer even ;).

Zodoende reden wij rond 9:00 naar Houten, ik belde om 9.45 mijn broer, die nog even de hond uitliet voor hij vertrok. Say WHut? We moeten over 15 minuten bij de loods zijn? OOohnoh, hij had 11 uur begrepen dus nog thuis. Plan de campagne gemaakt; wij haalde de bus op, en reden dan weer richting Den Haag en keken daar verder.

VW Bus Lois

Rammel de rammel

Aangekomen in Houten stond daar Maaike op ons te wachten. Wat een lieve meid! Ze legde ons alles netjes uit, want ja… een Auto uit 1979… die heeft nog al wat aanwijzingen. En een auto uit ’79 heeft dus achterin geen gordels en maar 4 versnellingen! Max 80 rijden it is dus. En zo gingen we op weg rammel de bammel en hobbel de bobbel. Ik kreeg er spontaan de slappe lach van. Maar wat een hoop bekijks en veel zwaaiende mensen! Vond onze kleine prinses natuurlijk helemaal niet erg! We besloten om Minty (en onszelf) het niet aan te doen om helemaal naar Den Haag te rijden en veranderde onze plannen.

Kids will be kids…

Wat een lol had Lois, los achter in de bus, door de grote ramen kon ze alle koeien, schapen en paarden mega goed zien. Nu op naar grote nicht en neef om foto’s te maken. En daar begon de ellende… Niet met de bus hoor. Alles behalve! Maar Lois had duidelijk geen zin in foto’s maken, draaaaaaaamaqueen. Gelukkig waren de 2 andere doorgewinterde modellen wel in de mood en wisten zij haar uiteindelijk ook voor een paar foto’s te porren. Echter was het wel koud, waren de kids de fotoshoot zat… hadden er compleet geen zin meer in. Nog wat rondrijden en toen hadden zij er echt geen zin meer in. Sja… onze planning was toch al compleet op de schop dus laten we dan maar vertrekken, want anders wordt het er niet meer gezelliger op.

VWbus

Toffe ervaring!

We hebben echt onwijs gelachen, weer iets wat we van ons lijstje af kunnen strepen. We hebben toffe foto’s gemaakt en weer genoeg dingen meegemaakt op deze dag. Al met al, super toffe ervaring! En pretty damn happy with the pictures! Hopelijk moeders ook ;).

VWbus1

Heb jij wel eens in een Volkswagenbusje gereden!?

Liefs, Kelly

1 Comment

  1. Malou | Blonde Blossom 18 mei 2017 / 21:38

    Ah die laatste foto, hoe leuk is die?! Dit lijkt me echt een geweldige ervaring, het is toch geweldig om een keer in zo’n busje te rijden? En super fotogeniek ook natuurlijk! Je kunt er duidelijk geweldige foto’s mee maken. Als ik dit met mijn vriendje zou doen, zouden we denk ik echt stuk gaan van het lachen. Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge