Blogmothers Babyshower

Een babyshower is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het hoort er gewoon helemaal bij. Een overgewaaide trend uit Amerika die hier heel erg word gewaardeerd en nu redelijk ingeburgerd in ons kleine landje. Mijn beste vriendinnen zijn alle drie kinderloos. Toen ik bekend maakte dat ik zwanger was zei één van hen. “Kell, krijg je ook een babyshower?” Ik moest zo ongelooflijk lachen… en zei “Dat weet ik niet natuurlijk, dat moeten jullie regelen ;)…” 

Babyshower WW2

Uiteindelijk hadden mijn lieve vriendinnen een babyshower geregeld, mijn moeder zat in het complot dus het was bij haar thuis. Eerlijk gezegd had ik al een klein vermoeden dat het ging gebeuren. Een vriendin van mijn moeder had haar op Facebook getagd in een foto van een zwangere buik taart. “Leuk voor Kell dr babyshower”. Lekker slim! De oudere generatie die Facebook gebruikt, het blijft een feestje xD… 

Stiekem wist ik dus al wat er komen ging, en had ook al een donkerbruin vermoeden dat het die dag was. Maar natuurlijk reageerde ik blij verrast, ik vond het superleuk dat al mijn vriendinnen, nichtjes en tantes er waren. En mijn god wat ben ik verwend die dag!! Mijn vriendinnen hadden nog wat spelletjes georganiseerd en een poging tot mijn dikke pens te papier macheën. Dit is inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden, wauw…time flies.

In de tussentijd heb ik al heel wat babyshowers mogen meemaken, maar helaas nog nooit één mogen organiseren. Mijn beste vriendinnen zijn namelijk nog steeds kinderloos, en zover ik weet ook nog lang niet zwanger! Met Pinterest op mijn telefoon ben ik echter nooit zonder inspiratie, en het lijkt me echt te gek om er ooit één te organiseren. Ik zet de leukste tips op een rijtje, zoals ik een babyshower zou organiseren!

Locatie & Aankleding

– Doe het liever niet bij de zwangere thuis. Ook al besluit je daarna haar huis compleet te reinigen, je doet het nooit op haar manier! 

– Versier de locatie met leuke versiering. Het geijkte rose voor een meisje, blauw voor een jongen is natuurlijk prima. Maar weet je nou niet wat het word Mintgroen, wit, zilver en goud is te gek, of wat dacht je van een themafeestje?!

– Serveer je hapjes en drankjes in mooie kannen, schalen en glazen. Bijvoorbeeld deze van Westwing. Plastic en karton zijn superhandig, maar oh zo lelijk…

– Maak een candytable! Dit vind ik zo’n leuk concept. Doe alles in je themakleur, en pas al je hapjes en drankjes aan. Zoooo leuk!

– Print schattige diertjes, ballonnetjes, of poppetjes in je thema uit en knip ze dubbel uit. Plak ze op een cocktailprikker en steek ze in je hapjes!

Hapjes & Drankjes

– Neem kinderchampagne voor de mama. Toch feestelijk maar geen alcohol!

– Maak tapkannen met fruitwater, voor de boysshower bijvoorbeeld met blauwe bessen en bramen. Voor de girls-shower met aardbeien en frambozen.

– Voor een girlsshower is roze siroop in de aardbeienvariant al snel gevonden. Bij de boysshower word het wat moeilijker, maar… wees creatief vul siroop gewoon aan met een heel klein beetje blauwe voedingskleurstof!

– De rose of blauwe muisjes stuiteren je waarschijnlijk tegemoet bij een babyshower. Maar denk ook aan andere leuke hapjes, met de voedingskleurstof die je dan voor het water misschien al hebt aangeschaft kun je een heleboel! Gekleurde cakejes of koekjes bijvoorbeeld, maar zelf je gevulde hardgekookte eieren kun je een rose of blauw kleurtje geven!

– Verzamel bij een andere mama-vriendin kleine babypotjes en gebruik deze om leuke kleine hapjes in te maken. Denk aan vla met slagroom bijvoorbeeld!

Cadeautjes

– Laat de zwangere een lijstje maken met wat ze nog nodig heeft, deze kan je dan uploaden op een gratis website met verlanglijstje. Geef alle gasten een inlogcode. Dan kunnen zij zelf afstrepen wat ze hebben gekocht

– Je kan in niemands portemonnee kijken, zorg dus dat er cadeautjes in de lijst staan voor alle budgetten. Laat er gerust wat grote dingen op staan, misschien willen vriendinnen wel gezamenlijk een groot cadeau geven!

– Een cadeautje voor de mama word ook altijd op prijs gesteld. Denk aan een lekkere badjas, een paar nieuwe sloffen of een heerlijke doucheschuim voor na de bevalling. Een zwangerschapsmassage of een massage voor de na de bevalling zou ik ook geweldig hebben gevonden!

– Cadeaubonnen zijn wellicht niet het leukste om te geven, maar voor mama wel heel praktisch!

– Luiers en luierdoekjes zijn ook ALTIJD welkom!

– Koop geen flesjes of speentjes als je niet weet welk merk de mama graag wil gaan gebruiken!

Spelletjes

– Spelletjes horen er wel een beetje bij, maar zorg ervoor dat het niet de gehele babyshower om enkel spelletjes draait.

– Laat iedereen op zijn cadeautje een gedichtje of een stukje tekst maken zonder naam, de mama in spé moet dan raden van wie het cadeautje is en mag het dan pas uitpakken. Kun je ook doen met een babyfoto van de gasten, ook altijd hilarisch!

– Wees origineel in je spelletjes, luiers verschonen en babyhapjes proeven kennen we inmiddels wel. Pinterest is een bron van inspiratie voor dit soort dingen!

– Het is leuk om bij spelletjes voor de winnaar een prijsje te hebben die baby gerelateerd is. Bij één van mijn vriendinnen waren er goud gespoten babyflessen als prijs. Superleuk gedaan! Je kunt ook goedkope spenen goudspuiten en aan een mooi lint maken, soort van medaille idee!

Extra

– Maak een leuk boekje waar iedereen een stukje tekst in kan schrijven, je kunt ze ook een foto mee laten nemen van henzelf en de mama in spé om erbij te plakken. Altijd leuk om later nog eens te lezen.

– Zorg dat er iemand is die die dag de foto’s neemt, van mijn babyshower zijn helaas bijna geen foto’s =(..

– Geef een kleinigheidje weg als bedankje voor de komst. Onlangs zag ik bijvoorbeeld een plaatje met een bakje popcorn waarop stond “ready to pop”. Superleuk!

Dit zijn mijn tips voor een babyshower, zo zou ik het doen voor een vriendin of zou ik het graag zien bij een babyshower! Dat is voor iedereen natuurlijk anders, maar ik hoop wel dat er voor jullie leuke tips bij zitten. Een andere leuke blog m.b.t. Babyshowers vind je bij Westwing, ook ideetjes voor leuke hapjes!

Heb jij een babyshower gehad? En wat vond je dan een leuk en minder leuk? Hoe zou jij een babyshower organiseren?

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Liefs, Kelly

2 Comments

 1. margot 7 september 2015 / 09:23

  Wauw gave ideetjes, die ready to pop had ik ook gezien maar dan in glazen wekpotjes met daarin mais, te leuk!!
  Ik werd de vrijdag voor mijn bevalling ( lees Lola melde zich 10 dagen eerder dan afgesproken) blij verrast door mijn lieve dinnetjes en zus, echt te leuk en niet verwacht!
  Ben toen ook heerlijk verwend, kan er alleen maar met een lach aan terug denken, geen gegaster met proeven van babyvoeding, dan scheelde heel wat kokhalsmomentjes.

  toevallig laatst nog een hele mooie babyshower mee mogen maken, helemaal in brocante stijl, iedereen mocht iets te eten maken en dit serveren op een brocante schaal etc dus je kreeg een heel knussig geheel!

  Er werd een slinger gemaakt van kaartjes met gelukwensen voor de baby die later aan een kanten lint gemaakt werden nadat we onze kaartjes hadden voorgelezen, snik snik.. super leuk idee!!

  Als laatste, wat vrijwel altijd in de smaak valt, de rockyroad, google het maar eens, ;P.

  Super leuke tips, ik zal deze ook zeker nog eens doorlezen als 1 van mijn dinnetjes aan de beurt is..cannot wait!!

 2. Gabriella 5 maart 2016 / 14:42

  Wat een mooi artikel en handige tips & ideeën. De laatste tijd krijg ik steeds vaker een uitnodiging voor een babyshower. Altijd weer even leuk en gezellig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge