Facetime bevalling #2 – Neonatologie – Jessica

Vorige week al het bijzondere verhaal van Jessica die vanuit Bali naar NL kwam om te bevallen. Haar man keek mee via Facetime! Lees het verhaal hier. Helaas was de rollercoaster nog niet over. Haar zoontje Semmy moest naar neonatologie.

 

Jessica SemmyNadat ik was bevallen mocht ik een weekje in het ziekenhuis blijven omdat ik een keizersnede had en Semmy op de neonatologie lag. De neonatologie is een speciale afdeling waar pas/te vroeg geboren baby’s komen te liggen. Na 5 dagen moest ik naar huis. Dit was best wel een lastig moment, mijn buik was zo goed als plat en Semmy moest ik daar achter laten!

Hij lag lag daar nog steeds in een couveuse met een sonde in zijn neusje, plakkers over z’n hele lichaam. Dit was voor de monitor die alles bijhield (de hartslag, zuurstof in het bloed en zijn ademhaling.) en dan had hij ook nog een flosnor (beademing). Die monitor had ook een alarm, als er iets niet goed ging begon ‘ie te piepen. Meestal als Semmy z’n flesje kreeg ging dat alarm regelmatig af omdat hij het drinken en ademen nog niet helemaal snapte.

Het is niet leuk om als kers verse ouders je kindje zo onder de “kabels” te zien vechten om naar huis te mogen gaan. Gelukkig hadden ze een webcam en kon je 24/7 naar hem kijken. Soms leuk en soms heel k*t want daar zag je hem dan liggen helemaal verdrietig “schreeuwend” om zijn papa of mama. Het liefste race je dan meteen naar het ziekenhuis toe. Maar het was beter om hem zo veel mogelijk rust te geven. En als hij echt in paniek was belde de “zusters” ons en moesten we hem komen troosten. Gelukkig was dit voor ons mogelijk omdat wij zo dicht bij het ziekenhuis woonden. Kun je nagaan dat er ook ouders op dezelfde afdeling zaten die veel verder weg woonden waardoor dit voor hun gewoon onmogelijk was. Gelukkig zijn we maar 1x gebeld in de hele periode! Semmy deed het erg goed, ook als wij weg waren.

Na een week mocht zijn flosnor af. Voor ons was dat natuurlijk zijn eerste mijlpaal en steeds een “kabeltje” minder! Toen mochten we beginnen met zelf flesjes geven en badderen, iets wat we best wel spannend vonden omdat Semmy nog steeds niet zo goed door had dat hij moest ademen tijdens het drinken en omdat we hem nog nooit in bad hadden gedaan.Ik deed hem in bad en papa deed zijn luier. Wat denk je? Hij wilde Semmy z’n billetjes in smeren en op dat moment laat Semmy toch een enorme scheet! Nick schrok zich de …. in! En vloekte iets wat, waardoor de hele afdeling ervan kon mee genieten.

Je kon mij natuurlijk weg dragen van het lachen, (ookal deed het lachen nog zo een pijn aan mijn wond!) Na een paar dagen ging het “alarm” steeds minder vaak af tijdens de flesjes. Als Semmy zo door bleef gaan met drinken en 48 uur incident vrij was op de monitor mocht die naar huis. Maar helaas kreeg hij die avond een virusje te pakken waardoor hij in quarantaine moest. Zo dat is ook heavy zeg! Dat kleine mannetje kan al helemaal niks en moet dan vervolgens ook nog eens in quarantaine, je voelt je op dat moment als ouders echt even buitengesloten van de afdeling. De verpleegsters zijn met alle kindjes bezig en zodra ze naar jouw kleintje moeten kijken is het gelijk handschoenen aan, mondkapje op en die blauwe jas. Dan pas konden ze naar hem kijken of ons komen helpen.. Na een antibiotica kuurtje mocht hij weer zonder blauwe jassen en handschoenen aan opgetild worden.

Semmy-JessicaYes, We mochten ons weer focussen op naar huis gaan! Hij moest alle flesjes zelf leeg drinken en nog een klein beetje aankomen. De sonde had Semmy er ondertussen zelf maar uitgetrokken want hij was er wel klaar mee, hij wilde ook naar huis en dat liet hij goed merken ook. Hij dronk alle flesjes leeg en was 48 uur incident vrij. Na 16 dagen 2 tot 3 keer op een dag naar het ziekenhuis te rijden mocht Semmy EIN-DE-LIJK met ons mee! Hij was toen 2660 gram en 47cm.

 

Lieve Jessica, bedankt voor het delen van je bijzondere verhaal. Gelukkig ben je toch naar Nederland gekomen. Want wat een rollercoaster wat het al opzich!

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge