Voor Papa – Homemade gifts voor Moederdag!

Over twee weken is het zover, Moederdag! En hoewel die vroeger enkel om mijn eigen lieve moeder draaide, is het nu allll about  this mama. Nouja ook wel voor een groot deel over mijn mama hihi. 10 mei is DE dag dat mama’s eens lekker in de watten worden gelegd, want eerlijk is eerlijk wij mama’s zijn natuurlijk de fundering van ons bestaan. Oké, oké, overdrijven is altijd mijn beste vak geweest.

Alle gekheid op een stokje mama’s zijn heel belangrijk. En hoe hard we ook roepen dat we echt niets willen! En dat het allemaal commerciële nepzooi is, vinden we dat ontbijt op bed met een cadeautje stiekem hartstikke leuk! Natuurlijk, Rituals is ALTIJD een goed idee, maar het aller- allerleukste zijn de handmade cadeaus van je kleine boeffie. En als ze zo klein zijn als mijn boeffie gaat dat natuurlijk gepaard met een hoop hulp van papa. Echter vaak hebben papa’s niet zoveel inspiratie. Dus…Papa’s let op! De leukste DIY cadeautjes voor mama!!

1. Cute Kettinkje

OMG hoe leuk is dit??? Ik zou dit iedere dag dragen ook al zou het zo niet bij mijn outfit passen. Move over Buddha to Buddha! Onderstaand vind je het “recept” voor het zoutdeeg. Je kan het natuurlijk ook gewoon van speciale klei maken! Rijg voor het afbakken vast het kettinkje of armbandje erdoor en haal het dan eruit. Anders heb je geen gat om je hartje aan het kettinkje/armbandje te hangen! Ook leuk als sleutelhanger trouwens <3

Zoutdeeg – 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, koud water. Mix totdat het op kinderklei lijkt. Bak op 250 graden voor 2 uur, dan af laten koelen en optioneel schilderen. 

ef4710d5a720e045947ef93aada9ee77

 

 

 

 

 

 

 

2. Love-schaal

Voor de wat kleinere kids is dit TE cute. De voetjes verven, op een bordje plaatsen en er LO-E omheen schrijven. Serieus. schattig toch??

 

0c61577becac706cd2e06a18423db37b

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Personal theedoek & Schort

De meeste mama’s zijn dagelijks in de weer met hun theedoek en schort, dus hoe leuk is het om gepersonaliseerde te hebben? Je kunt trouwens citroentjes gebruiken zoals op de theedoek, maar je kunt ook een aardappel karven in de vorm die wilt of bijvoorbeeld handjes of voetjes van je kids stempelen!

5dddf5c1a6e5ceaabe67d255bab27b8b 1ce61d228030164a546ca19ccbbb46eb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. De Boekenlegger

Voor de echte boekenwurm mama’s (zoals ik). Een boeken legger, onderstaand wat voorbeeldjes. Moet niet al te moeilijk zijn, en… het opeten van de ijsjes vinden papa en kids vast geen ramp ;)

c0bb2b6fbff106fb6dde60b0b3c13bd8 ad5775d902fc464e4d348b1b2f57eceb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. De stuivervaas

Wij hebben thuis een varken vol stuivers. Want laten we eerlijk zijn… Wie gebruikt die krengen? Meestal word het een opeenhoping in je portemonnee en dan gooi je het er maar uit en beland het ergens in een hoekje.  Dit zou dus een perfect do it yourself-je zijn voor Loïs haar papa hihi…*hint-hint* Leuk om te doen met wat grotere kids want vermoedelijk gaat dit met een lijmpistool. Maar serieus, hoe cool is deze!?

e12dbd09ceee097077298d380b25d805

 

 

 

 

 

 

IK hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met leuke DIY ideetjes. Leg de mama van je kids in ieder geval goed in de watten papa’s. Dat hebben zij wel verdient!

Al deze inspiratiebeelden heb ik van Pinterest. Bij de meeste staan de originele websites erbij =).

Liefs, Kelly

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge