Zaalouk – Marokkaanse Auberginesalade

Met mijn lieve vriendinnen en vrienden eet ik wel eens bij Bazaar. En als je daar met een grote groep eet krijg je standaard allemaal lekkere hapjes, smeersels en salades met brood. Heerlijk! Echt een aanrader!

Omdat Bazaar niet echt om de hoek zit voor me maar ik wel heeee-le-maal gek ben op 1 van hun salades besloot ik thuis eens het grote web raad te plegen wat dat ene heerlijke smeersel/salade nou eigenlijk was zodat ik het thuis ook eens kon maken. Het bleek “Zaalouk” te zijn. Een Marokkaanse auberginesalade die zowel koud als warm gegeten kan worden.

Gelijk mijn Marokkaanse kennissen gebeld en hieruit heb ik mijn geweldige recept gemaakt. Al zeg ik het zelf, ik heb het meesterlijk geïmiteerd. Ben jij ook zo benieuwd naar deze auberginesalade? Of misschien ken je hem zelfs wel van wanneer je zelf wel eens bij Bazaar hebt gegeten. In ieder geval.. Echt waard om eens te proberen. Weer retegezond, dus voor het lijnen hoef je het niet te laten!. Ga jij het maken, dan moet je dus onderstaand even gaan shoppen!

P1030769

– 2 Aubergine’s
– 6 Teentjes knoflook (ja, ik hoop niet dat je de volgende dag of diezelfde avond een date hebt gepland…)
– 2 blikjes gepelde tomaten in blokjes. (natuurlijk kan je deze ook zelf ontvellen, en in blokjes snijden. Ik vind dit veel makkelijker en net zo lekker).
– Olijfolie (ik gebruikte extra Vergine, maar Neutraal is eigenlijk beter!)
– Zout
-1/2 TL Cayennepeper
-1/2 TL Komijnzaad gemalen
– 1 TL Paprikapoeder
– Zwarte  peper naar smaak

Niet al te veel dus, dus ook nog eens lekker budget. En snel.. Dus goed opletten… want het recept is in no time klaar ;)

Snij de aubergine met vel en al in kleine blokjes. Bestrooi de blokjes aubergine royaal met zout. Dit is om het vocht uit de aubergine op te nemen.

P1030771

Hierna pers je de 6 knoflookteentjes uit, en bakt deze kort aan in een royale laag olijfolie. Deze hoeveelheid olie is best veel, maar de aubergine zuigt bijna alles op. Dus niet te zuinig!

P1030772

 

Nu voeg je de aubergine’s toe, en bakt deze mee totdat ze “glazig” zijn, aan de buitenkant van de aubergine kun je zien dat hij gaar is, deze word wat paarsig. Is dit klaar, dan kun je nu de 2 blikken gepelde blokjes tomaat erbij gooien.

P1030775Nu gooien we de cayennepeper, komijnzaad, paprikapoeder en de zwarte peper door de saus heen. Zet het op laag vuur en laat de smaken nog zo’n 15 minuten intrekken.

P1030777

 

Tadaaaa en klaar is kees! Je kunt de salade warm, lauwwarm of afgekoeld eten. Je kunt het zo opeten, op turks brood of zoals wij deden in kwartjes tortilla. Wij hebben er heerlijk van gesmuld. En ik hoop jullie ook!

P1030786

 

Lijkt het jullie wat deze salade? Gaan jullie het maken, en zoja met wat zou jij het dan eten?

Liefs,

Kelly

 

 

 

Liefs, Kelly

7 Comments

  1. Stefanie 30 september 2014 / 06:27

    Oeeh ziet er weer lovely uit! Ben gek op aubergine dus ga hem zeker proberen!! X

    • Kelly 30 september 2014 / 09:52

      Goedzooo meis! Ik zal je ook nog ff dat spekrecept sturen X

    • Kelly 30 september 2014 / 09:52

      Leuk Rosel! Ben benieuwd hoe je het vind! X

  2. Natalie 30 september 2014 / 11:08

    Hmmm ziet er lekker uit! Ga het wel eens keer proberen denk ik :).. Ik denk dat ik het dan met rijst eet xxxx

  3. jamie 30 september 2014 / 15:18

    Oeeh.. alles met tomaten vind ik lekker !
    Ga het zeker een keer maken, ziet er echt heel goed uit.. ik ga het doen met m’n zelfgebakken speltbrood denk ik!

  4. Spider 19 juni 2015 / 18:47

    Ah, dat was het! Ik heb dit gegeten tijdens vakantie in Marrakech. Heerlijk! Om het wat ‘voller’ te maken zou ik er zelf nog wat linzen doorheen doen. Niet teveel! Een klein beetje maar. Dit weekend direct maar even uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge