Recept: Broccoli-Courgette soep

Wel verlengen… niet verlengen… Ik heb toch echt wel even in dubio gezeten. Maar toen ik dan echt die mail kreeg van mijn hostingbedrijf met deze week wordt je website verwijderd. Toen kreeg ik het benauwd! Al mijn artikelen weg… al mn lekkere recepten (waarvan de Surinaamse toch dagelijks wel 50 keer worden bekeken..). kwijt. Nee, dat is zonde! Verlengen dus en kijken of ik er nog zin in had.

Van de week maakte ik een receptje. En ik had er meteen zin in. Lekker bloggen! Dus bij deze…. Mijn eerste artikel sinds lange tijd en een lekker makkelijk receptje!

Broccoli-Courgettesoep it is! Sinds een half jaartje proberen Lu en ik minimaal 1 keer per week geen vlees te eten. Dan doen we een vegaday. Meestal is dat een soepdag, maar soms ook wel eens gewoon een vleesvervanger of een lekker recept zonder vlees. Loïs is een echte soepliefhebber, net als haar papa! Ze houdt ook enorm van broccoli (een van de weinige groentes helaas…) dus leek dit me een win-win situatie. EN dat was het! Lekker makkelijk en toch ook voedzaam , vega en low-calorie!

Broccoli Courgette soep

Wat heb je nodig?

  • 1 stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 lepels olie naar keuze
  • 2 groentebouillon tabletten
  • optioneel (zelgemaakte) croutons of creme fraiche

Snij het onderste plakje van de broccoli stronk af en gooi dit weg. We gaan verder de hele broccoli gebruiken. Snij de broccoli dus in zijn geheel in grove stukken en zet even weg.

Snipper de rode ui en de knoflook en fruit dit aan in 2 eetlepels olie in je soeppan. Snij ondertussen je courgette in blokjes en voeg dit toe als de uien en knoflook zacht zijn. Schep om tot het iets zachter is. Voeg de broccoli toe en roerbak een paar minuten mee. Voeg (kokend) water toe tot alles onder water staat en voeg 1 tot 2 (hangt af van hoe zout je het wenst… ik vind 1,5 het beste!) bouillonblokjes toe en laat de soep 15 tot 20 minuten koken. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Et voilaaaa… lekker voedzaam vers soepje op tafel! Voor het lekkere maakte ik er zelf croutons bij van een paar oude maisboterhammen die ik (met korst en al) in blokjes sneed en met wat olijfolie en parmezaanse kaas 20 minuten in de oven knalde op 180 graden. Aanrader!! Ook wat creme fraiche zou het goed doen bij deze soep, al is hij door de courgette al romig genoeg.

Bon appetit!

Liefs, Kelly

2 Comments

  1. Lisa 16 augustus 2017 / 10:10

    Leuk recept, super bedankt!

  2. Kimberley 8 september 2017 / 13:56

    OKE. Dit ga ik snel een keertje maken! I love beide groentes!

    xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge