Pangpoeng – Surinaamse Pompoen

P1040649

Pompoenen zijn toch alleen bruikbaar voor Halloween? Dat heb ik echt jaren gedacht, vanuit huis heb ik dit nog nooit gegeten. Lu verklaarde me voor gek. Surinaamse pompoen maakte zijn (tevens Surinaamse) oppas als kind altijd voor hem, en hij vond het heerlijk. Wat bleek? Pompoen schijnt ook een supergoed babyhapje te zijn. Ik kocht heel stoer een flespompoen, sneed er stukjes van voor Loïs maar had toen nog een onwijs stuk over. Zonde… Daar was Surinaamse pangpoeng geboren. Ik heb er een nieuwe favoriet bij, oja en een hele blije man!

Sinds die tijd eten wij zeker 1 keer per week (tot soms wel eens 3 keer =) ) pompoen in de week. Geen straf, je moet het eens proberen! Ga jij dat doen? Check onderstaand recept even. Oja, enn…EINDELIJK een Surinaamse! Njang switi! (Eet Smakelijk dus)

– 1 middelgrote flespompoen*
– 1 Ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 maggiblokjes
– 2 lepels suiker
– 1 tot 1,5 lepel Kerrie Massala
– Witte peper naar smaak
– Olie
– Water

* Schrik niet van de hoeveelheden die ik gebruik op de foto’s, ik had echt een MEGApompoen.En nee, dat was niet die kleine pompoen op de 1e foto. Die ligt er voor de sier haha..

1. Schil je pompoen en snij hem in blokjes.
2. Snij je ui en de knoflookteentjes fijn
3. Bak de knoflook en de ui glazig in olie en bak 2 verkruimelde maggiblokjes mee.
4. Voeg de kruiden toe (suiker, kerrie, en de witte peper) en roer hier de pompoenblokjes door
5. Zet de pompoen onder water. Vind je het erg waterig aandoen? Voeg dan nog wat extra kerrie toe.
6. Laat de pompoen met de deksel op de pan in 15 minuten op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig door.
PompoenreceptBlog
Je zult merken dat de pompoen heel zacht word, en dat de “saus” wat indikt. Na 15 minuutjes haal je je pangpoeng van het vuur en kun je het opdienen! Wij aten het met left overs van onze roti kip, maar eten het net zo lief met witte rijst en gehakt!

P1040661

Ik hoop dat jullie net zo genieten als ik, en dat jullie het eerste Surinaamse recept gaan proberen. Treur niet voor mensen die dit neit hadden gedacht. Er komt echt heel snel een recept met bami, nasi en dat soort dingen. Maar… rustig aan. Zo gaat dat in Switie Sranang ;). We hebben eerst nog een oerhollands recept op de planning, en die wil je ook echt niet missen!

Liefs,
Kelly

Liefs, Kelly

2 Comments

  1. Kelley 19 november 2014 / 09:46

    Leuk!!! Ik zelf hou er niet van… haha maar heel leuk geschreven! :)

  2. Anita 19 november 2014 / 11:10

    Ziet er lekker uit , ik ga het echt eens proberen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge