Gado Gado

Gado Gado is mijn easy meal als ik visite krijg en toch wat lekkers op tafel wil zetten. Ik combineer het dan met satéh(die natuurlijk het allerlekkerste zijn van de BBQ) en met gele nasi (zie recept hier!). Een gegarandeerd succes, niet moeilijk en kan met enige voorbereiding snel klaar zijn zodat jij geen uren in de keuken staat!

Gado Gado kun je op meerdere manieren maken, dat is juist het leuke! Je combineert groente die jij zelf lekker vind, blancheert deze en topt ze af met petjel (gado gado pindasaus). Groente die je kunt gebruiken zijn bijv. Spitskool, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, sperziebonen, spinazie (of kankong!), wortel,  tauge en komkommer. Die Petjel kun je zelf maken, of je kunt gewoon een zakje kopen bij de toko*. Neem a.u.b. niet die Conimex dingen… want dan verpest je je hele Gado Gado. Een bezoekje aan de toko is altijd leuk, en een stuk lekkerder! Kan je meteen een zak empeng meenemen om lekker over de gado gado te gooien ;).

GAdo Gado

*Ambachtelijke Petjelsaus van Ratu Culinair –> Ik neem altijd deze variant. Die vind ik precies goed, in iedere bekende toko wel te krijgen volgens mij!

Wat heb je nodig? (Dit gebruikte ik, groente kan je dus aanpassen naar wat jij lekker vind!)

  • Petjel/Gado Gado pindasaus
  • Blokje kippenbouillon
  • Broccoli kleine stronk in kleine roosjes
  • Sperzieboontjes
  • Tauge
  • Spitskool
  • Komkommer
  • Eieren
  • Empeng (optioneel)

Hoe maak je het?

Snij al je groente zoals je het wilt. Ik snij de spitskool in repen, de broccoli in kleine roosjes, de sperzieboontjes schoon en gehalveerd en de komkommer halveer ik, haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snij ze dan in partjes. Dit kun je natuurlijk ook helemaal eigen maken, wat overigens nog makkelijker is…. Kant en klare zakken verse groente van AH ;).

Zet een ruime pan water op het vuur en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Dit doe ik voor wat extra smaak, maar is niet noodzakelijk!

Maak de petjel zoals aangegeven op het zakje, en kook +/- 4 eieren hard.

Kookt het water? Dan kun je nu de groente per soort “blancheren”, heel kort koken dus. Kook hoelang jij het wilt (broccoli en boontjes langer dan kool en tauge bijv.) en schep uit met een schuimspaan en laat uitlekken. Let op hoe je je schaal wilt opmaken, met wat je als eerste of als laatste doet.

Neem een platte schaal en leg hier de groente op, dit kun je leuk in groepjes doen of, je bouwt het mooi op. Pel je eieren en snijdt ze in plakjes. Gooi een hoeveelheid petjel (gado gado saus) over de groente, en garneer met de plakjes ei en optioneel wat Empeng of gebakken uitjes!

Serveer de petjel er nog naast zodat degene die meer saus over de groente willen dit gewoon zelf op kunnen scheppen! Gezond en heerlijk bij een rijsttafel maar misstaat ook zeker niet bij een BBQ!

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge